Bio Enterprise wordt Farmula: nieuwe bedrijfsnaam, met focus op levensduur

Verslag van Farming Forward Event op 3 oktober in Lelystad: perspectief voor de veehouderijsector

Per 3 oktober heeft Bio Enterprise b.v., na ruim 37 jaar,  haar bedrijfsnaam officieel gewijzigd naar Farmula b.v.. Deze naamswijziging komt voort uit de EU-wetgeving, waarin de term ‘biologisch’ en gerelateerde termen zoals afkortingen en vertalingen beschermd zijn. Het evenement, gehouden bij het Aviodrome, diende als platform voor onthulling van de nieuwe bedrijfsnaam van Bio Enterprise en om toekomstperspectieven in de veehouderijsector te delen.

Aan het eind van het programma onthulde cabaretier Thijs Kemperink op een ludieke wijze de nieuwe naam van Bio Enterprise, namelijk: Farmula. Deze naam met toepasselijke ‘pay off’: Farming Forward symboliseert de formule voor de toekomst van de veehouderij, waarbij innovatie, dierwelzijn en duurzaamheid centraal staan. Het evenement bracht een diverse groep van 160 genodigden samen, die allemaal geïnteresseerd waren in de ontwikkelingen in de agrarische sector.

Gedurende de dag kwamen veehouders aan het woord in een speciaal voor dit event gemaakte documentaire, waarin zij hun bedrijf beschreven met een blik op de toekomst. Verder werd de rol van A.I. toegelicht met als voorbeeld ChatGPT. De boodschap was hier, dat het een goed hulpmiddel is om informatie op te zoeken, maar onwaarheden worden ook klakkeloos verkondigd. Dus gebruik je boerenverstand.

Een van de fascinerende gastsprekers op het evenement was Tom Keuper, een gerenommeerde biologische ondernemer. Hij deelde zijn visie op de toekomstige ontwikkeling van biologische landbouw, waarbij de nadruk ligt op kleinschalige veehouderijen die gebruikmaken van geavanceerde technologieën die passen binnen de biologische benadering.

Een andere boeiende gastspreker was Erik Back,  veehouder en agrarisch ondernemer van het jaar  2023.  Hij presenteerde een innovatieve benadering om professionele veehouderijen te ontwikkelen met minimale milieubelasting. Back heeft een melkveebedrijf met een monovergister, gekoppeld aan de productie van eendenkroos als eiwitvervanger. Deze aanpak belooft niet alleen een verminderde ecologische voetafdruk, maar ook een efficiëntere benutting van hulpbronnen in de landbouw. Zo heeft de productie van eendenkroos een veel hogere eiwit opbrengst als grasland. Ook is eendenkroos als eiwitbron geschikt als vleesvervanger.

Farmula zelf heeft een duidelijke focus voor de toekomst van de veehouderijsector: levensduur en dierwelzijn. Het bedrijf beschikt over veel kennis en innovatieve producten om de levensduur van dieren in de veehouderij te verlengen. Farmula introduceerde trots hun “+2” concept, wat staat voor hun streven om dieren langer op het boerenbedrijf te houden.

Al met al bood het Farming Forward Event in Lelystad een inspirerende blik op de toekomst van de veehouderijsector, waarin duurzaamheid, technologie, dierwelzijn en innovatie de sleutelwoorden zijn.

Over Farmula b.v.:

Farmula b.v. is een toonaangevend groothandel en businesspartner in de agrarische sector, met ruim 7.000 verschillende producten in haar assortiment. We voeren bekende merken, zoals Topro en a.s. Farmula wil bijdragen aan gezond vee dat optimaal presteert en langer meegaat. Dat doen we door met onze producten en kennis te focussen op voorkomen van ziekten, een betere klauwgezondheid, verbeterde hygiëne en verzorging.

Het resultaat is een moderne bedrijfsvoering die beter is voor het welzijn van het dier, het milieu en de veehouder. We hebben veel kennis, data en eigen onderzoek. Hierdoor weten wij wat wérkt voor gezond vee dat optimaal presteert.

Onze specialisten delen dan graag hun kennis en geven advies op maat. Hierdoor kan de professionele veehouder van de toekomst optimaal presteren. “Farming Forward” noemen we dat.