Mineralen voor schapen

Voor extra ondersteuning tijdens het dekseizoen

In aankomend seizoen is het van belang dat uw ooien in topconditie verkeren. Voor een goede vruchtbaarheid, een verhoogde kans op een positieve dracht en vitale lammeren kan een juiste mineralenvoorziening invloedrijk zijn.

Sporenelementen zijn mineralen die in een heel lage concentratie nodig zijn in het lichaam om optimaal te kunnen functioneren. Koper, zink, mangaan, kobalt, jodium en selenium zijn de zes sporenelementen die toegevoegd zijn aan de Topro Opti Trace Sheep bolus.

Over het algemeen kan gesteld worden dat sporenelementen een belangrijke functie hebben binnen de regeling en ondersteuning van processen in het lichaam, zoals enzymwerking, bloedstolling en zuurstof transport. Ook spelen meerdere sporenelementen een belangrijke rol binnen het immuunsysteem en hebben ze effect op de vruchtbaarheid.

Opti Trace Sheep bolus

Speciaal voor schapen vanaf 40 kg is de Topro Opti Trace Sheep bolus ontwikkeld. Deze bolus voorziet het dier 180 dagen lang in koper, zink, mangaan, kobalt, jodium en selenium. Voor lammeren vanaf 25 kg is er een kleinere bolus ontwikkeld die 120 dagen voorziet in mineralen.

De Topro Opti Trace Sheep bolus is verkrijgbaar met of zonder koper. In onderstaande tabel staat een overzicht van de vier soorten bolussen met de gemiddelde dagelijkse afgifte.

Voordelen

Het toedienen van mineralen in de vorm van een bolus heeft meerdere voordelen. Zo ben je verzekerd dat elk dier voorzien is van mineralen. Daarnaast heb je minder stressmomenten, omdat de bolus voor een langere tijd mineralen afgeeft en er geen herhaalbehandeling nodig is.