Topro Udder bolus helpt bij het verlagen van celgetal

Uierontsteking (mastitis) is een lastige en hardnekkige aandoening. De aandoening onderdrukt het welzijn van de koe, zorgt voor ergernis bij de veehouder en heeft grote financiële consequenties, veroorzaakt door een lagere melkproductie, gebruik van antibiotica, het niet kunnen leveren van de melk of de kans op korting op het melkgeld door overschrijding van de celgetalgrens. Zonder goede behandeling loopt deze aandoening snel uit de klauwen.

Uierontsteking komt voor in twee vormen: klinisch en subklinisch. Zowel klinisch als subklinische mastitis zijn hardnekkig voor koe én melkveehouder. Bij klinische uierontsteking is het zichtbaar dat de koe wat te verdragen heeft, terwijl subklinische uierontsteking vaak niet goed wordt gezien of behandeld. Dit kan niet alleen zorgen voor een suboptimale melkproductie, maar ook voor een verminderde vruchtbaarheid en chronische mastitis waar je niet meer vanaf komt.

De Topro Udder bolus dient ter ondersteuning van de uiergezondheid en de algehele gezondheidstoestand. De bolus bevat natuurlijke essentiële oliën van knoflook die het uier én de weerstand van de koe ondersteunen in kritische periodes. De bolus bevat geen antibiotica en geeft geen geur af waardoor de melk gewoon geleverd kan worden.

In het voorjaar van 2021 is er in samenwerking met Van Hall Larenstein (University of Applied Sciences) een praktijkonderzoek uitgevoerd om de effectiviteit van de Topro Udder bolus te bepalen. Dit onderzoek heeft uitgewezen dat de bolus een positief effect heeft op de uiergezondheid. Zo helpt de Udder Bolus bij het verlagen van het celgetal en het weer op gang brengen van de melkgift.

Bekijk de uitkomsten in de downloadbare onderzoekspaper!