• Meer dan 75 jaar een begrip
  • Veilig voor mens en dier
  • Eigen service & reparatiedienst

Rundvee programma calfStart

bio calfStart

Kalveropfok kent belangrijke thema’s

Voedinghygiëne en huisvesting zijn dé thema’s in de opfok van kalveren. Aan deze drie thema’s moet zorg en aandacht worden besteed, want ook hierbij geldt: voor optimale prestaties komt het aan op details. En dat is niet zonder reden, want het is bewezen dat de opfok van kalveren zowel direct als indirect de grootste impact heeft op het sterftepercentage en op de ontwikkeling van het jonge kalf (Antonis et al. 2017). Reden genoeg dus om ook aandacht te besteden aan de details.

Kalveropfok

In het schema hieronder staan de belangrijke thema’s rondom de opfok genoemd en de relatie die ze tot elkaar hebben.

 

Bovenstaande afbeelding laat de effecten op een kalf zien waarbij hygiëne, voeding en huisvesting “niet optimaal” zijn.
▲ = toenemen/positief effect     |     ▼ = afnemend/negatief effect

 

Bovenstaande afbeelding laat de effecten op een kalf zien waarbij hygiëne, voeding en huisvesting “optimaal” zijn.
▲ = toenemen/positief effect     |     ▼ = afnemend/negatief effect